Nationale Bond EHBO afdeling Maarssen

Home Opleidingen Hulpverlening Contact

Geslaagden eerste hulpverleners 2016

Bij De Nationale Bond EHBO afdeling Maarssen, opgericht in 1951, deden onder het motto 'je moet het maar durven' zeven cursisten eerste hulverleners op woensdag 2 maart 2016 examen.

De onderdelen waarvan deze aanstormende eerste hulpverleners moesten laten zien dat ze deze beheersen bestonden uit: het stelpen van ernstige uitwendige bloedingen, het herkennen van een shock en andere ziekte beelden, veiligstellen van de ademhaling (het in de stabiele zijligging brengen van het slachtoffer), het veiligstellen van het Bewustzijn, Ademhaling, Circulatie (het ABC), het herkennen van een verstuiking-ontwrichting en botbreuken.

Deze cursus duurde 9 lesavonden waarin ze leerden reanimeren en omgaan met de AED (automatische ,Externe ,Defibrillator) volgens de nieuwerichtlijnen van de Nederlandse Reanimatie Raad.

Maarssen en omgeving kan weer een stuk rustiger slapen met de volgende gediplomeerde EHBO'ers: Julia, Astrid, Betty, Iris, Daan, Stefanie en Jacqueline.

De cursus werd gegeven door Jan Broers docent EH.REA.AED in samenwerking met het Lotus slachtoffer Jantien de Ruiten en ook beiden lid van De Nationale Bond EHBO afdeling Maarssen.

Wilt u meer informatie over onze vereniging neem dan even contact met ons op.